maanantai 21. toukokuuta 2012

Ota Ote


Ote
Aleksi Perälä
2007

Esittelyssä tänään Iittalan Ote-lasit. Nämä ovat vuodelta 2007 ja nuoren suunnittelijan Aleksi Perälän käsialaa. Ote-lasit syntyivät kun Perälä sai tehtäväkseen suunnitella Iittalalle uuden juomalasin, joka sopisi vanhojen klassikoiden kuten Kartion ja Aino Aallon jatkoksi, mutta toisi silti mukanaan uuden tuulahduksen tuoretta ilmettä. Ei mikään helppo tehtävä, eihän? Mielestäni Perälä teki kuitenkin erinomaista työtä, luoden kauniin yksinkertaisen ja ennenkaikkea toimivan ja Iittalan konseptiin sopivan juomalasin.


Minä ihastuin Ote-laseihin oikeastaan ihan vahingossa ja vasta vähän aikaa sitten kun löysin edullisesti huuto.netistä kahdeksan kappaleen setin näitä harmaita Ote-viinilaseja. Olen joskus aikaisemminkin törmännyt tähän lasiin, mutta nyt päätin repäistä ja täydentää Iittalan harmaiden juomalasien sarjaa tällä joukolla. Ote-viinilasit sopivat nimestään huolimatta mielestäni ihan kaikenlaiselle juomalle. Itse asiassa näistä on taidettu juoda vain kerran viiniä! Lasi on yllättävänkin paksua ja raskasta, joten kovin siro juomalasi ei ole kyseessä. Nimensä mukaisesti Ote-laseista olisi tarkoitus saada mukava Ote ja itse voinkin allekirjoittaa tämän! Mieheni kuitenkin sanoi, että tämä viinilasi on liian pieni hänen käteensä, joten sen nimenomaisen otteen saa lasista parhaiten varmasti hieman pienikätisemmät (nais)ihmiset.


Yksi asia kuitenkin harmittaa... Otetta ei valmisteta enää! Juuri minun tuuriani ihastua lasiin, jonka valmistus on lopetettu ja saatavuus käytettynäkin heikkoa. Viinilasia olisi kyllä tarjolla, mutta pientä tai isompaa juomalasia on todella heikosti saatavilla, varsinkaan kun en halua sinisävyisiä, jotka tuntuvat liikkuvan edes hitusen. Otteen metsästys siis jatkuu aktiivisena ja toivottavasti saankin hankittua vielä joskus näille viinilaseille seuraa!


Puhtaasti logistisista syistä eli suomeksi tilanpuutteen vuoksi vasta kaksi näistä on päässyt arkikäyttöön ja loput kuusi odottavat päivää, jolloin nekin mahtuvat astiakaappiin.

4 kommenttia:

  1. Muutama vuosi takaperin K-kaupoissa oli lasikampanja ja sitä kautta hankin 6 kirkasta Ote-lasia. Juhlakäytössä olen laseja pitänyt juomalle kuin juomalle. Ihastuin lasin kauniiseen muotoon. Olipa mukava, kun löysin Leenuliinin blogin kautta sinun blogiisi ja sain tuhdin tietopakkauksen lasin alkuperästä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kuinka kiva, että blogistani oli hyötyä sinulle! Tervetuloa vierailemaan uudelleenkin. :)

      Poista
  2. maksoin 4 e kahesta ote lasista tarkkarisssa!

    VastaaPoista